,

Team Cibel gaat door in 2019!

cibel-logo

Ondanks de geruchten en sommige verspreide berichten zijn we verheugd officieel te kunnen meedelen dat Team Cibel in 2019 opnieuw als continentaal team zal aantreden in de wielerwedstrijden met Cibel als hoofdsponsor. Het programma loopt grotendeels gelijk met dat van 2018.

Nieuw is dat naast de hoofdsponsor Cibel nog enkele andere sponsors aangetrokken werden. Meer nieuws hierover volgt later.
Ook de samenstelling van het team is zo goed als rond. De namen volgen binnenkort. Wat we wel al kunnen meegeven is dat volgende renners nieuw werden aangetrokken: Glenn Debruyne – Jeroen Eyskens – Jacob Relaes – Tuur Deprez – Alexander Maes (was reeds bij Cibel seizoen 2017).

hdb

,

De zomer loopt op z’n einde, tijd voor een maandoverzicht.

Lennert wint Wingene Koers

Foto: Lennert wint Wingene Koers

Met de teller op 15 overwinningen keken we eind juli vol verwachtingen uit naar wat augustus en september zouden brengen. Het begon al goed in de Kreiz Breizh (Fr) waarin Jimmy de 3de etappe won en de 5de plaats in de eindrangschikking behaalde. Lennert werd 2de in de 1ste rit en eindigde als 3de.
Daarna volgde een reeks van zware wedstrijden (Heusden, Wervik, Zottegem, Druivenkoers Overijse, Brussels Cycling Classic, Antwerp Port Epic) waarin mooie ereplaatsen bijeen werden gereden door onze Cibellekes en we regelmatig in beeld kwamen in TV-reportages. Het duurde tot Wingene Koers op 5 september vooraleer een nieuwe overwinning mocht genoteerd worden: Lennert bekroonde een schitterende wedstrijd, weliswaar met de steun van zijn ploegmaats, met een eerste overwinning dit seizoen. Hij werd daarna ook nog 2de in de IC te Aartselaar. Ondertussen eindigde Stijn De Bock ook nog 2de in de IC te Nieuwkerken, wedstrijd die hij vorig jaar nog won.
Tenslotte was er nog de voorbije week met zware wedstrijden (GP Briek Schotte in Desselgem, Koolskamp, de “Primus Classic” Brakel-Haacht/Boortmeerbeek en “Rondom Leuven”).
We naderen stilaan het einde van het wielerseizoen met toch nog 10 wedstrijden in september en een 7-tal in oktober. Benieuwd of er nog enkele overwinningen kunnen genoteerd worden…

hdb

,

En toen kwam de (hitte)golf Cibel Cebon…

foto van Team Cibel Cebon - Continental Cycling.  foto van Team Cibel Cebon - Continental Cycling.

De eerste drukke koersmaand loopt op z’n einde, dus tijd om even de balans op te maken.
Het begon al onmiddellijk goed met op 2 juli zege nr. 12 voor het team met Timothy Stevens in de schaal Schoeters te Beveren (foto 1), waarmee hij eveneens voor zichzelf de nul van het bord veegde. Knap teamwork en ereplaatsen in de profkoers van Melle voor Michiel Dieleman en Dieter Bouvry die nipt geklopt werd in de sprint. Op 8 juli in de thuisstad Sint-Niklaas van ploegleider Gaspard Van Peteghem werd het een walk-over voor Cibel Cebon met plaatsen 1,2,3,4 en 5. Hoofdsponsor Achiel De Witte keek ernaar en moest er even van gaan zitten (foto 2)…
Op 16 juli begon de ploeg aan de Ronde van Luik, weliswaar zonder onze winnaar van vorig jaar Jimmy Janssens, maar vol goede verwachtingen. In de 1ste rit zette het team meteen de wedstrijd naar zijn hand met winst voor Cédric Raymackers en de 2de en 3de plaats voor Michiel Dieleman en Gianni Marchand. In de 2de en 3de rit verdedigde de ploeg met succes de posities in het klassement, maar deden we niet mee voor de overwinning. In de 4de rit veranderde de gele trui van schouders, maar niet van ploeg: Michiel Dieleman was mee met de ontsnapping die bij de aankomst voldoende voorsprong behield zodat hij de nieuwe leider werd. In deze rit kwam Dieter Bouvry in de spurt nog zeer dicht bij winnaar Anthony Debuy (AGO-Aqua Service). De streep lag 5 meter te vroeg… In de laatste rit, traditioneel in Seraing, leverde de ploeg alweer een voorbeeld van teamwork en zo werd Michiel Dieleman de nieuwe eindwinnaar (foto 3). Team Cibel Cebon wint daarmee voor het 3de jaar op rij de Ronde van Luik. Daarnaast eindigen Cédric en Gianni op plaatsen 3 en 4.  Ze beginnen ons daar te kennen. De teller staat ondertussen op 15 overwinningen! Benieuwd wat augustus zal brengen.
Ondertussen nog even reclame maken voor de Proximus Cycling Challenge Cibel-Cebon Fietsdodentocht in Bornem op 5 augustus. Klik op  http://www.sport.be/fietsdodentocht/2018/nl. voor meer info.

hdb

,

De zomer is in het land.

dwars-door-de-vlaamse-ardennen-2018

Foto: Je zou voor minder een koers winnen 😉

Met het Belgisch Kampioenschap in Binche  sluiten we alweer een mooie periode af voor Team Cibel Cebon. Op dit BK “nieuwe formule” stonden we met 13 renners aan de start en konden we mee de koers maken. We kwamen regelmatig in beeld en kregen positieve commentaren op TV. Niet mis tussen al die Worldtour renners…
Wat betreft het aantal overwinningen konden we de vorige spectaculaire periode niet evenaren. Het begon nochtans goed: na zijn overwinning in de GP Etienne De Wilde en een 6de plaats in Gullegem Koerse won Robby Cobbaert na een fantastische teamprestatie “Dwars door de Vlaamse Ardennen”, waarmee de teller meteen op 11 kwam te staan. Dat het daar uiteindelijk bij is gebleven heeft alles te maken met de zware wedstrijden én de reeks tegenslagen waarmee onze jongens te kampen kregen. Er werden mooie ereplaatsen behaald, maar een nieuwe overwinning bleef uit. Hierover werd reeds uitgebreid bericht op onze FB pagina. De grootste pechvogels zijn Roy Jans en Robby Cobbaert. Roy brak bij een misstap thuis zijn enkel en is out voor een 6-tal weken. Robby brak zijn sleutelbeen tijdens Halle-Ingooigem en is eveneens enkele weken buiten strijd. Gelukkig konden Brecht Ruyters (twee maanden out met de ziekte van Lyme) en Stijn De Bock (sleutelbeenbreuk) ondertussen hervatten en opnieuw naar een mooi conditiepeil toegroeien.
We staan voor twee drukke koersmaanden en drukken de hoop uit dat de trend wordt verdergezet met mooie resultaten en laat ons gespaard blijven van verdere tegenslagen. Wij duimen ervoor!

hdb

,

Nog eens 2 weken verder: 6 + 4 = 10…

Dennis wint Puivelde koerseJimmy wint 1ste rit Triptyque Ardennais 

Eindpodium Triptyque ArdennaisRobby wint in Laarne GP Etienne De Wilde

 

Bij de vorige post op 15 mei stond de teller op 6. Nu, amper 2 weken verder mochten we dit weekend nummer 10 noteren. Een overzicht van 2 succesvolle weken voor Team Cibel Cebon:

Het begon met Puivelde Koerse waar Dennis Coenen het haalde in een spurt met 3 en het goede teamwerk afmaakte, vóór Mathias De Witte (ex-Cibel).
In de Triptyque Ardennais won Jimmy Janssens meteen solo de 1ste rit. In de 2de en 3de rit werd zijn eerste plaats perfect verdedigd door het hele team en kon Jimmy meteen de eindoverwinning op zijn naam schrijven in deze zware rittenkoers  waarin hij Gianni Marchand als winnaar vorig jaar opvolgde. Gianni liet bewust deze wedstrijd links liggen om uitgerust aan de start van de Baloise Belgium Tour te kunnen staan. Lennert Teugels werd eindwinnaar van het “Rushes”-klassement.
In de Baloise Belgium Tour met rechtstreekse uitzendingen op Sporza reden onze renners zich zowat elke rit in de kijker: in de 1ste rit (Buggenhout) was Dieter Bouvry mee in de vroege vlucht. In de spurt werd Roy Jans na een hectische finale ingesloten en kon hij niet voluit doorspurten met een 11de plaats als resultaat. In de 2de rit naar Knokke-Heist was Jimmy Janssens tot zijn eigen verbazing mee in de vroege vlucht (wat niet echt de bedoeling was) en spurtte Roy naar een 6de plaats. In deze rit ook minder goed nieuws met valpartijen voor Dennis Coenen en Timothy Stevens. Deze laatste hield er een barstje in de pols aan over maar kon toch starten in de tijdrit in Bornem, waarin onze klassementsrenners Gianni en Jimmy de schade konden beperken in het vooruitzicht van de zware Ardennenrit in Wanze. Hierin was er een hoofdrol weggelegd voor Gianni die op een bepaald ogenblik op zo’n 30 km van de aankomst aan de leiding reed met Turgis (Cofidis). Een aanval van Jelle Vanendert (de latere winnaar) deed hem echter de das om en Gianni moest de leiders vooraan laten gaan. Hij eindigde 7de op een goeie minuut van de winnaar en loste daarmee de verwachtingen ruimschoots in.
In de laatste rit in Tongeren was het de beurt aan Timothy (ondanks de barst in zijn pols) om mee te zijn met de vroege vlucht. Het werd uiteindelijk een massasprint waarin Roy zich met een 3de plaats als eerste Belg naar het podium spurtte.
Eindbalans van deze Baloise Belgium Tour: Onze renners zijn uitstekend in beeld geweest tussen heel wat ploegen met veel meer (financiële) mogelijkheden. Daar bovenop een podiumplaats voor Roy en 6de plaats voor Gianni in het eindklassement. Je zou voor minder tevreden zijn…
Tot slot kwam daar op dezelfde dag de 10de overwinning bij voor Team Cibel Cebon met Robby Cobbaert die het haalde in de Grote Prijs Etienne De Wilde in Laarne, vorig jaar nog gewonnen door Stijn De Bock. Deze laatste heeft helaas een barst in het sleutelbeen opgelopen en is een paar weken buiten strijd. We wensen hem een spoedig herstel toe!
Opvallende vaststelling: De 10 overwinningen werden behaald door 6 verschillende renners. De kracht zit hem in het ganse team!

Op naar de volgende koersweken…

hdb

 

,

Team Cibel Cebon op volle toeren!

gianni-wint-paris-mantes-0429 05-fleche-du-sud-eindpodium 05-fleche-du-sud-jimmy-4de-rit 05-fleche-du-sud-team

ay5v6904

Amper een 3-tal weken geleden blikten we al tevreden terug op het geslaagde voorjaar met tal van ereplaatsen en toch ook al 2 overwinningen. Toen achtte ploegleider Gaspard Van Peteghem de tijd gekomen om te oogsten. En of die er gekomen is: opnieuw heel wat ereplaatsen en daarbovenop 4 overwinningen zodat de teller vandaag op 6 staat.

Het begon met Gianni die Paris – Mantes en Yvelines (29/4) op zijn naam schreef. Daarna eindigden Jimmy 2de in de Flèche Ardennaise en Dennis 3de in de Trofee Maarten Wynants te Helchteren (6/5).
In de Luxemburgse rittenkoers Flèche-du-Sud (9-13/5) draaide een sterke Cibelploeg op volle toeren. In de 3de en 4de rit legde Gianni, die ook al in de 2de rit volop de kaart van de aanval had getrokken, de basis voor zijn eindoverwinning. Jimmy won de 4de rit en werd 3de in het eindklassement. In deze rit eindigde Gianni op de 3de plaats en pakte de leiderstrui die hij niet meer zou afgeven. Winst in het ploegenklassement bewijst dat de ganse ploeg een topprestatie heeft neergezet.
Dezelfde dag (13/5) schreef Belgisch kampioen EZC Stijn De Bock, die ook al een tijdje goed bezig was, de eerste overwinning op zijn naam in de profkoers in Verrebroek. Hij klopte Sep Vanmarcke, toch niet de eerste de beste, in de sprint van een  groep van 6 renners die overbleven uit de kopgroep van 18 renners.

Aanstaande woensdag staat “Puivelde Koers” op het programma en zal de ploeg goed vertegenwoordigd zijn. Mogen we opnieuw dromen van een overwinning? We kijken er alvast naar uit, net zoals naar de “Triptyque Ardennais” en volgende week de “Baloise Belgium Tour”…

hdb

,

“OOGSTTIJD”

roy-wint-in-circuit-des-ardennes a36i4414

Foto’s: Circuit des Ardennes (Fr) op 7/4 en de IC wedstrijd in Affligem op 22/4.

Vorige maand schreven we het: “Een eerste overwinning zit er aan te komen”. Ondertussen zijn we een pak ereplaatsen en mooie prestaties verder, met als kers op de taart 2 overwinningen om “U” tegen te zeggen! Een gedetailleerd overzicht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/teamcibel.
Onze ploegleider Gaspard Van Peteghem drukte het vorige zaterdag in Het Nieuwsblad nog kernachtig uit: “Het is tijd om te oogsten”. De ambities van de ploegvoorstelling in januari krijgen een concrete vorm en waren duidelijk niet overroepen. We beschikken over een goed uitgebalanceerd team dat in staat is op meerdere fronten te presteren. En dat belooft voor de periode die er nu aankomt met in mei de voor onze ploeg en sponsors belangrijke profkermiskoersen in Verrebroek en Puivelde en anderzijds de Flèche du Sud en de Baloise Belgium Tour. Met 6 renners in de kern die vlot bergop kunnen rijden en de Ardense Triptiek en Ronde van Luik in het vooruitzicht kijken we optimistisch vooruit!

hdb

Hieronder het bewuste artikel in het Nieuwsblad (met Greg Van Avermaet op de foto ipv Stijn De Bock).

artikel-nieuwsblad-21-4

 

,

Overzicht na één maand koers in 2018 voor Team Cibel Cebon

20180314_17240812018031612403656720180316124037145

Na de voorbereiding eind januari in Frankrijk en de oefenwedstrijd in Bottelare werd het wielerseizoen voor Team Cibel Cebon definitief op gang geschoten op 25 februari in de Interclub Gent-Staden. Daarna volgden de wedstrijden elkaar in sneltempo op met als voornaamste Le Samyn, Dwars door West-Vlaanderen, de Ronde van Taiwan, Nokere Koerse, Handzame Classic en de 3-daagse De Panne Koksijde. Deze maand werd gekenmerkt door de vooral koude weersomstandigheden waardoor zelfs wedstrijden dienden ingekort te worden.

Voor de gedetailleerde resultaten van alle wedstrijden verwijzen we jullie graag naar onze Facebookpagina waar alle wedstrijdverslagen en voornaamste uitslagen van ons team zijn terug te vinden, met bijzondere dank aan onze Belgische kampioen EZC Stijn De Bock die vanaf dit seizoen mee instaat voor de info op onze pagina.

De volgende resultaten willen we toch even in de kijker plaatsen:
In de Ronde van Taiwan deden onze jongens het nog beter dan vorig jaar: Jimmy Janssens won de bolletjestrui en werd 3de in de einduitslag. Het team won opnieuw het ploegenklassement! Alle info, foto’s en video’s over deze wedstrijd vind je terug via volgende link: http://www.tourdetaiwan.org.tw. Wel even klikken op “English”…

In Nokere Koerse won Timothy Stevens de bergprijs en viel Roy Jans net naast het podium op de 4de plaats. Die eerste podiumplaats kwam er dan toch in de Franse wedstrijd GP Cholet-Pays de La Loire met een 3de plaats.

Volgend weekend zijn onze renners aan de slag in Frankrijk (La Route Adélie de Vitré en La Tourangelle) en Nederland (Volta Limburg).

We kijken er alvast met volle vertrouwen naar uit. Een eerste overwinning zit er aan te komen!

hdb

29511471_861509710720739_3938356846704638233_n

,

Ploegvoorstelling Team Cibel Cebon 2018!

dsc_8303 dsc_8304

Op dinsdag 16 januari vond in sporthal De Klavers in Belsele de druk bijgewoonde ploegvoorstelling plaats van de nieuwe Cibel-Cebon ploeg voor 2018. Vooraf was er een fotosessie voor de pers waarbij de nieuwe uitrusting geshowd werd. Nieuw in 2018 is de samenwerking met BioRacer als kledijsponsor.

Nadien konden de genodigden samen met de talrijk aanwezige familieleden en supporters van onze renners genieten van de voorstelling. In een interview met ploegleider Gaspard Van Peteghem en hoofdsponsor Achiel De Witte werden de ambities van deze ploeg niet onder stoelen of banken gestoken. Samen met de 11 overgebleven renners van het team 2017 is de ploeg met 5 nieuwe renners opnieuw versterkt in de breedte. Dhr. De Witte benadrukte dat nog steeds veel belang gehecht wordt, zoals in zijn eigen bedrijf, aan een goede samenwerking tussen de renners onderling en met de ploegleiding. Daar ligt volgens hem de sleutel tot succes. Dhr. Van Peteghem beaamde dit en verwacht van de renners een ongeëvenaarde werkijver en een gezonde dosis ambitie. De lat werd vorig seizoen met deelname aan wedstrijden van een hoger niveau opnieuw een stukje hoger gelegd met als doel binnen enkele jaren misschien te kunnen deelnemen aan de Ronde Van Vlaanderen. Als dat geen mooi doel is! De resultaten met vorig seizoen 26 overwinningen doen alvast het beste verhopen. Hoogtepunten waren er o.a. in de Triptyque Ardennais (winst met Gianni Marchand); de succesvolle deelname van Jimmy aan de“Tour de Savoie Mont Blanc” met ritwinst in een zware Alpenrit, de Ronde Van Luik met 4 ritoverwinningen, het eindklassement (Jimmy Janssens) én het ploegenklassement. De titel van Stijn als Belgisch kampioen bij de Eliterenners zonder contract en enkele mooie overwinningen horen daar ook onder thuis.

Daarna werden de renners in groepjes van 3 geïnterviewd door moderator Niko De Muyter en konden ze hun ambities voor 2018 tonen. Ook die lijken niet min.
We wensen het team alvast veel succes, nog een prima vervolg van de voorbereiding en een seizoen zonder al te veel tegenslagen!

Tussendoor gaf Stijn Vermoere (marketing- en communicatiemanager in de “Group A. De Witte”, zeg maar Cibel en Cebon) duiding rond de historiek en werking in het bedrijf van onze hoofdsponsor.

Tot slot was er een gesmaakt interview met José De Cauwer en die maakte het onze renners meteen duidelijk: Je kan “een klein beetje voetballen”, maar “een klein beetje koersen” dat bestaat niet. Hij gaf hen de boodschap er “volle bak” voor te gaan in 2018 en hopelijk in de voetsporen te treden van Oliver Naessen, die ook zijn eerste sporen in het wielrennen verdiende bij Team Cibel Cebon. En daarvoor is het volgens hem niet nodig te gaan koersen in Oostenrijk…

hdb

,

Team Cibel Cebon 2018

cibelcebon

Bij deze de samenstelling van Team Cibel Cebon voor 2018 (in alfabetische volgorde):

Bouvry Dieter – Cobbaert Robby – Coenen Dennis – Cools Alexander – De Bock Stijn – De Paepe Johannes – Dieleman Michiel – Jans Roy – Janssens Jimmy – Marchand Gianni – Raymackers Cedric – Reynaerts Jan – Reynaerts Wim – Ruyters Brecht – Stevens Timothy – Teugels Lennert.

hdb