,

Ploegvoorstelling Team Cibel 2019 in thuishaven Belsele.

team-cibel-2019

Gisteravond werd voor Team Cibel de start gegeven van een nieuw seizoen tijdens de druk bijgewoonde ploegvoorstelling in de gezellige cafetaria van Sporthal De Klavers in Belsele. Het geheel werd gemodereerd door Niko De Muyter met interviews van de ploegleider Gaspard Van Peteghem en hoofdsponsor Achiel De Witte. Na een korte terugblik op een alweer succesvol voorbije seizoen 2018 werden de ambities voor 2019 kenbaar gemaakt. Gaspard Van Peteghem gelooft in de prima mix tussen jonge, beloftevolle renners die het team kwamen versterken, en de goede basis van ervaren renners die in de begeleiding en doorgroei van de jongeren een belangrijke steun kunnen betekenen. Hij maakte zich sterk dat het team in de breedte minstens even sterk zal zijn dan vorig seizoen, ondanks het vertrek van enkele goede renners.

Achiel de Witte legde de nadruk op het belang van de onderlinge samenwerking en het teamwork die ervoor moeten zorgen dat elk individueel renner boven zichzelf kan uitstijgen. Samen staan we sterk. Dit kwam ook tot uiting in de daaropvolgende interviews met de renners, waarin naast persoonlijke ambities het teamwork en de steun aan de ploeg, afhankelijk van het wedstrijdverloop, een belangrijke ondertoon vormden. Zo te horen aan de voorbereiding staat ons een mooi seizoen te wachten.

De talrijk aanwezige pers kreeg de kans foto’s te maken en interviews af te nemen van ploegleiding en renners. Het geheel werd afgesloten met een hapje en een drankje en er werd nagekaart tot in de late uurtjes…

Dit weekend starten onze renners met de 2 oefenkoersen in Izegem en Bottelare. De daaropvolgende weken staat een programma te wachten dat gelijk loopt aan vorig seizoen. Meer hierover in de kalender hiernaast en in het menu “kalender”, met alle wedstrijden tot eind juli reeds online!

We wensen de groep een fantastisch jaar toe, met veel sportieve successen en zo weinig mogelijk tegenslag. Team Cibel 2019: ga ervoor !!!

hdb

,

Team Cibel 2019: Klaar voor de start!

coming-soon
TEAM CIBEL is er opnieuw klaar voor. Morgenavond vindt de pers- en ploegvoorstelling plaats van Team Cibel 2019. In de komende periode mogen jullie dus heel wat nieuws en berichten verwachten op onze website en FB-pagina. Het seizoen start voor de ploeg komend weekend met de wedstrijden in Izegem en Bottelare. Vanaf zondag 3 maart start het grotere werk met Gent-Staden (IC), Le Samyn (1.1) en GP Monseré (1.1).
De volledige wedstrijdkalender verschijnt eveneens binnenkort op onze website!
hdb
,

Team Cibel gaat door in 2019!

cibel-logo

Ondanks de geruchten en sommige verspreide berichten zijn we verheugd officieel te kunnen meedelen dat Team Cibel in 2019 opnieuw als continentaal team zal aantreden in de wielerwedstrijden met Cibel als hoofdsponsor. Het programma loopt grotendeels gelijk met dat van 2018.

Nieuw is dat naast de hoofdsponsor Cibel nog enkele andere sponsors aangetrokken werden. Meer nieuws hierover volgt later.
Ook de samenstelling van het team is zo goed als rond. De namen volgen binnenkort. Wat we wel al kunnen meegeven is dat volgende renners nieuw werden aangetrokken: Glenn Debruyne – Jeroen Eyskens – Jacob Relaes – Tuur Deprez – Alexander Maes (was reeds bij Cibel seizoen 2017).

hdb

,

De zomer loopt op z’n einde, tijd voor een maandoverzicht.

Lennert wint Wingene Koers

Foto: Lennert wint Wingene Koers

Met de teller op 15 overwinningen keken we eind juli vol verwachtingen uit naar wat augustus en september zouden brengen. Het begon al goed in de Kreiz Breizh (Fr) waarin Jimmy de 3de etappe won en de 5de plaats in de eindrangschikking behaalde. Lennert werd 2de in de 1ste rit en eindigde als 3de.
Daarna volgde een reeks van zware wedstrijden (Heusden, Wervik, Zottegem, Druivenkoers Overijse, Brussels Cycling Classic, Antwerp Port Epic) waarin mooie ereplaatsen bijeen werden gereden door onze Cibellekes en we regelmatig in beeld kwamen in TV-reportages. Het duurde tot Wingene Koers op 5 september vooraleer een nieuwe overwinning mocht genoteerd worden: Lennert bekroonde een schitterende wedstrijd, weliswaar met de steun van zijn ploegmaats, met een eerste overwinning dit seizoen. Hij werd daarna ook nog 2de in de IC te Aartselaar. Ondertussen eindigde Stijn De Bock ook nog 2de in de IC te Nieuwkerken, wedstrijd die hij vorig jaar nog won.
Tenslotte was er nog de voorbije week met zware wedstrijden (GP Briek Schotte in Desselgem, Koolskamp, de “Primus Classic” Brakel-Haacht/Boortmeerbeek en “Rondom Leuven”).
We naderen stilaan het einde van het wielerseizoen met toch nog 10 wedstrijden in september en een 7-tal in oktober. Benieuwd of er nog enkele overwinningen kunnen genoteerd worden…

hdb

,

En toen kwam de (hitte)golf Cibel Cebon…

foto van Team Cibel Cebon - Continental Cycling.  foto van Team Cibel Cebon - Continental Cycling.

De eerste drukke koersmaand loopt op z’n einde, dus tijd om even de balans op te maken.
Het begon al onmiddellijk goed met op 2 juli zege nr. 12 voor het team met Timothy Stevens in de schaal Schoeters te Beveren (foto 1), waarmee hij eveneens voor zichzelf de nul van het bord veegde. Knap teamwork en ereplaatsen in de profkoers van Melle voor Michiel Dieleman en Dieter Bouvry die nipt geklopt werd in de sprint. Op 8 juli in de thuisstad Sint-Niklaas van ploegleider Gaspard Van Peteghem werd het een walk-over voor Cibel Cebon met plaatsen 1,2,3,4 en 5. Hoofdsponsor Achiel De Witte keek ernaar en moest er even van gaan zitten (foto 2)…
Op 16 juli begon de ploeg aan de Ronde van Luik, weliswaar zonder onze winnaar van vorig jaar Jimmy Janssens, maar vol goede verwachtingen. In de 1ste rit zette het team meteen de wedstrijd naar zijn hand met winst voor Cédric Raymackers en de 2de en 3de plaats voor Michiel Dieleman en Gianni Marchand. In de 2de en 3de rit verdedigde de ploeg met succes de posities in het klassement, maar deden we niet mee voor de overwinning. In de 4de rit veranderde de gele trui van schouders, maar niet van ploeg: Michiel Dieleman was mee met de ontsnapping die bij de aankomst voldoende voorsprong behield zodat hij de nieuwe leider werd. In deze rit kwam Dieter Bouvry in de spurt nog zeer dicht bij winnaar Anthony Debuy (AGO-Aqua Service). De streep lag 5 meter te vroeg… In de laatste rit, traditioneel in Seraing, leverde de ploeg alweer een voorbeeld van teamwork en zo werd Michiel Dieleman de nieuwe eindwinnaar (foto 3). Team Cibel Cebon wint daarmee voor het 3de jaar op rij de Ronde van Luik. Daarnaast eindigen Cédric en Gianni op plaatsen 3 en 4.  Ze beginnen ons daar te kennen. De teller staat ondertussen op 15 overwinningen! Benieuwd wat augustus zal brengen.
Ondertussen nog even reclame maken voor de Proximus Cycling Challenge Cibel-Cebon Fietsdodentocht in Bornem op 5 augustus. Klik op  http://www.sport.be/fietsdodentocht/2018/nl. voor meer info.

hdb

,

De zomer is in het land.

dwars-door-de-vlaamse-ardennen-2018

Foto: Je zou voor minder een koers winnen 😉

Met het Belgisch Kampioenschap in Binche  sluiten we alweer een mooie periode af voor Team Cibel Cebon. Op dit BK “nieuwe formule” stonden we met 13 renners aan de start en konden we mee de koers maken. We kwamen regelmatig in beeld en kregen positieve commentaren op TV. Niet mis tussen al die Worldtour renners…
Wat betreft het aantal overwinningen konden we de vorige spectaculaire periode niet evenaren. Het begon nochtans goed: na zijn overwinning in de GP Etienne De Wilde en een 6de plaats in Gullegem Koerse won Robby Cobbaert na een fantastische teamprestatie “Dwars door de Vlaamse Ardennen”, waarmee de teller meteen op 11 kwam te staan. Dat het daar uiteindelijk bij is gebleven heeft alles te maken met de zware wedstrijden én de reeks tegenslagen waarmee onze jongens te kampen kregen. Er werden mooie ereplaatsen behaald, maar een nieuwe overwinning bleef uit. Hierover werd reeds uitgebreid bericht op onze FB pagina. De grootste pechvogels zijn Roy Jans en Robby Cobbaert. Roy brak bij een misstap thuis zijn enkel en is out voor een 6-tal weken. Robby brak zijn sleutelbeen tijdens Halle-Ingooigem en is eveneens enkele weken buiten strijd. Gelukkig konden Brecht Ruyters (twee maanden out met de ziekte van Lyme) en Stijn De Bock (sleutelbeenbreuk) ondertussen hervatten en opnieuw naar een mooi conditiepeil toegroeien.
We staan voor twee drukke koersmaanden en drukken de hoop uit dat de trend wordt verdergezet met mooie resultaten en laat ons gespaard blijven van verdere tegenslagen. Wij duimen ervoor!

hdb

,

Nog eens 2 weken verder: 6 + 4 = 10…

Dennis wint Puivelde koerseJimmy wint 1ste rit Triptyque Ardennais 

Eindpodium Triptyque ArdennaisRobby wint in Laarne GP Etienne De Wilde

 

Bij de vorige post op 15 mei stond de teller op 6. Nu, amper 2 weken verder mochten we dit weekend nummer 10 noteren. Een overzicht van 2 succesvolle weken voor Team Cibel Cebon:

Het begon met Puivelde Koerse waar Dennis Coenen het haalde in een spurt met 3 en het goede teamwerk afmaakte, vóór Mathias De Witte (ex-Cibel).
In de Triptyque Ardennais won Jimmy Janssens meteen solo de 1ste rit. In de 2de en 3de rit werd zijn eerste plaats perfect verdedigd door het hele team en kon Jimmy meteen de eindoverwinning op zijn naam schrijven in deze zware rittenkoers  waarin hij Gianni Marchand als winnaar vorig jaar opvolgde. Gianni liet bewust deze wedstrijd links liggen om uitgerust aan de start van de Baloise Belgium Tour te kunnen staan. Lennert Teugels werd eindwinnaar van het “Rushes”-klassement.
In de Baloise Belgium Tour met rechtstreekse uitzendingen op Sporza reden onze renners zich zowat elke rit in de kijker: in de 1ste rit (Buggenhout) was Dieter Bouvry mee in de vroege vlucht. In de spurt werd Roy Jans na een hectische finale ingesloten en kon hij niet voluit doorspurten met een 11de plaats als resultaat. In de 2de rit naar Knokke-Heist was Jimmy Janssens tot zijn eigen verbazing mee in de vroege vlucht (wat niet echt de bedoeling was) en spurtte Roy naar een 6de plaats. In deze rit ook minder goed nieuws met valpartijen voor Dennis Coenen en Timothy Stevens. Deze laatste hield er een barstje in de pols aan over maar kon toch starten in de tijdrit in Bornem, waarin onze klassementsrenners Gianni en Jimmy de schade konden beperken in het vooruitzicht van de zware Ardennenrit in Wanze. Hierin was er een hoofdrol weggelegd voor Gianni die op een bepaald ogenblik op zo’n 30 km van de aankomst aan de leiding reed met Turgis (Cofidis). Een aanval van Jelle Vanendert (de latere winnaar) deed hem echter de das om en Gianni moest de leiders vooraan laten gaan. Hij eindigde 7de op een goeie minuut van de winnaar en loste daarmee de verwachtingen ruimschoots in.
In de laatste rit in Tongeren was het de beurt aan Timothy (ondanks de barst in zijn pols) om mee te zijn met de vroege vlucht. Het werd uiteindelijk een massasprint waarin Roy zich met een 3de plaats als eerste Belg naar het podium spurtte.
Eindbalans van deze Baloise Belgium Tour: Onze renners zijn uitstekend in beeld geweest tussen heel wat ploegen met veel meer (financiële) mogelijkheden. Daar bovenop een podiumplaats voor Roy en 6de plaats voor Gianni in het eindklassement. Je zou voor minder tevreden zijn…
Tot slot kwam daar op dezelfde dag de 10de overwinning bij voor Team Cibel Cebon met Robby Cobbaert die het haalde in de Grote Prijs Etienne De Wilde in Laarne, vorig jaar nog gewonnen door Stijn De Bock. Deze laatste heeft helaas een barst in het sleutelbeen opgelopen en is een paar weken buiten strijd. We wensen hem een spoedig herstel toe!
Opvallende vaststelling: De 10 overwinningen werden behaald door 6 verschillende renners. De kracht zit hem in het ganse team!

Op naar de volgende koersweken…

hdb

 

,

Team Cibel Cebon op volle toeren!

gianni-wint-paris-mantes-0429 05-fleche-du-sud-eindpodium 05-fleche-du-sud-jimmy-4de-rit 05-fleche-du-sud-team

ay5v6904

Amper een 3-tal weken geleden blikten we al tevreden terug op het geslaagde voorjaar met tal van ereplaatsen en toch ook al 2 overwinningen. Toen achtte ploegleider Gaspard Van Peteghem de tijd gekomen om te oogsten. En of die er gekomen is: opnieuw heel wat ereplaatsen en daarbovenop 4 overwinningen zodat de teller vandaag op 6 staat.

Het begon met Gianni die Paris – Mantes en Yvelines (29/4) op zijn naam schreef. Daarna eindigden Jimmy 2de in de Flèche Ardennaise en Dennis 3de in de Trofee Maarten Wynants te Helchteren (6/5).
In de Luxemburgse rittenkoers Flèche-du-Sud (9-13/5) draaide een sterke Cibelploeg op volle toeren. In de 3de en 4de rit legde Gianni, die ook al in de 2de rit volop de kaart van de aanval had getrokken, de basis voor zijn eindoverwinning. Jimmy won de 4de rit en werd 3de in het eindklassement. In deze rit eindigde Gianni op de 3de plaats en pakte de leiderstrui die hij niet meer zou afgeven. Winst in het ploegenklassement bewijst dat de ganse ploeg een topprestatie heeft neergezet.
Dezelfde dag (13/5) schreef Belgisch kampioen EZC Stijn De Bock, die ook al een tijdje goed bezig was, de eerste overwinning op zijn naam in de profkoers in Verrebroek. Hij klopte Sep Vanmarcke, toch niet de eerste de beste, in de sprint van een  groep van 6 renners die overbleven uit de kopgroep van 18 renners.

Aanstaande woensdag staat “Puivelde Koers” op het programma en zal de ploeg goed vertegenwoordigd zijn. Mogen we opnieuw dromen van een overwinning? We kijken er alvast naar uit, net zoals naar de “Triptyque Ardennais” en volgende week de “Baloise Belgium Tour”…

hdb

,

“OOGSTTIJD”

roy-wint-in-circuit-des-ardennes a36i4414

Foto’s: Circuit des Ardennes (Fr) op 7/4 en de IC wedstrijd in Affligem op 22/4.

Vorige maand schreven we het: “Een eerste overwinning zit er aan te komen”. Ondertussen zijn we een pak ereplaatsen en mooie prestaties verder, met als kers op de taart 2 overwinningen om “U” tegen te zeggen! Een gedetailleerd overzicht op onze facebookpagina https://www.facebook.com/teamcibel.
Onze ploegleider Gaspard Van Peteghem drukte het vorige zaterdag in Het Nieuwsblad nog kernachtig uit: “Het is tijd om te oogsten”. De ambities van de ploegvoorstelling in januari krijgen een concrete vorm en waren duidelijk niet overroepen. We beschikken over een goed uitgebalanceerd team dat in staat is op meerdere fronten te presteren. En dat belooft voor de periode die er nu aankomt met in mei de voor onze ploeg en sponsors belangrijke profkermiskoersen in Verrebroek en Puivelde en anderzijds de Flèche du Sud en de Baloise Belgium Tour. Met 6 renners in de kern die vlot bergop kunnen rijden en de Ardense Triptiek en Ronde van Luik in het vooruitzicht kijken we optimistisch vooruit!

hdb

Hieronder het bewuste artikel in het Nieuwsblad (met Greg Van Avermaet op de foto ipv Stijn De Bock).

artikel-nieuwsblad-21-4

 

,

Overzicht na één maand koers in 2018 voor Team Cibel Cebon

20180314_17240812018031612403656720180316124037145

Na de voorbereiding eind januari in Frankrijk en de oefenwedstrijd in Bottelare werd het wielerseizoen voor Team Cibel Cebon definitief op gang geschoten op 25 februari in de Interclub Gent-Staden. Daarna volgden de wedstrijden elkaar in sneltempo op met als voornaamste Le Samyn, Dwars door West-Vlaanderen, de Ronde van Taiwan, Nokere Koerse, Handzame Classic en de 3-daagse De Panne Koksijde. Deze maand werd gekenmerkt door de vooral koude weersomstandigheden waardoor zelfs wedstrijden dienden ingekort te worden.

Voor de gedetailleerde resultaten van alle wedstrijden verwijzen we jullie graag naar onze Facebookpagina waar alle wedstrijdverslagen en voornaamste uitslagen van ons team zijn terug te vinden, met bijzondere dank aan onze Belgische kampioen EZC Stijn De Bock die vanaf dit seizoen mee instaat voor de info op onze pagina.

De volgende resultaten willen we toch even in de kijker plaatsen:
In de Ronde van Taiwan deden onze jongens het nog beter dan vorig jaar: Jimmy Janssens won de bolletjestrui en werd 3de in de einduitslag. Het team won opnieuw het ploegenklassement! Alle info, foto’s en video’s over deze wedstrijd vind je terug via volgende link: http://www.tourdetaiwan.org.tw. Wel even klikken op “English”…

In Nokere Koerse won Timothy Stevens de bergprijs en viel Roy Jans net naast het podium op de 4de plaats. Die eerste podiumplaats kwam er dan toch in de Franse wedstrijd GP Cholet-Pays de La Loire met een 3de plaats.

Volgend weekend zijn onze renners aan de slag in Frankrijk (La Route Adélie de Vitré en La Tourangelle) en Nederland (Volta Limburg).

We kijken er alvast met volle vertrouwen naar uit. Een eerste overwinning zit er aan te komen!

hdb

29511471_861509710720739_3938356846704638233_n