,

De zomer is in het land.

dwars-door-de-vlaamse-ardennen-2018

Foto: Je zou voor minder een koers winnen 😉

Met het Belgisch Kampioenschap in Binche  sluiten we alweer een mooie periode af voor Team Cibel Cebon. Op dit BK “nieuwe formule” stonden we met 13 renners aan de start en konden we mee de koers maken. We kwamen regelmatig in beeld en kregen positieve commentaren op TV. Niet mis tussen al die Worldtour renners…
Wat betreft het aantal overwinningen konden we de vorige spectaculaire periode niet evenaren. Het begon nochtans goed: na zijn overwinning in de GP Etienne De Wilde en een 6de plaats in Gullegem Koerse won Robby Cobbaert na een fantastische teamprestatie “Dwars door de Vlaamse Ardennen”, waarmee de teller meteen op 11 kwam te staan. Dat het daar uiteindelijk bij is gebleven heeft alles te maken met de zware wedstrijden én de reeks tegenslagen waarmee onze jongens te kampen kregen. Er werden mooie ereplaatsen behaald, maar een nieuwe overwinning bleef uit. Hierover werd reeds uitgebreid bericht op onze FB pagina. De grootste pechvogels zijn Roy Jans en Robby Cobbaert. Roy brak bij een misstap thuis zijn enkel en is out voor een 6-tal weken. Robby brak zijn sleutelbeen tijdens Halle-Ingooigem en is eveneens enkele weken buiten strijd. Gelukkig konden Brecht Ruyters (twee maanden out met de ziekte van Lyme) en Stijn De Bock (sleutelbeenbreuk) ondertussen hervatten en opnieuw naar een mooi conditiepeil toegroeien.
We staan voor twee drukke koersmaanden en drukken de hoop uit dat de trend wordt verdergezet met mooie resultaten en laat ons gespaard blijven van verdere tegenslagen. Wij duimen ervoor!

hdb