,

De zomer loopt op z’n einde, tijd voor een maandoverzicht.

Lennert wint Wingene Koers

Foto: Lennert wint Wingene Koers

Met de teller op 15 overwinningen keken we eind juli vol verwachtingen uit naar wat augustus en september zouden brengen. Het begon al goed in de Kreiz Breizh (Fr) waarin Jimmy de 3de etappe won en de 5de plaats in de eindrangschikking behaalde. Lennert werd 2de in de 1ste rit en eindigde als 3de.
Daarna volgde een reeks van zware wedstrijden (Heusden, Wervik, Zottegem, Druivenkoers Overijse, Brussels Cycling Classic, Antwerp Port Epic) waarin mooie ereplaatsen bijeen werden gereden door onze Cibellekes en we regelmatig in beeld kwamen in TV-reportages. Het duurde tot Wingene Koers op 5 september vooraleer een nieuwe overwinning mocht genoteerd worden: Lennert bekroonde een schitterende wedstrijd, weliswaar met de steun van zijn ploegmaats, met een eerste overwinning dit seizoen. Hij werd daarna ook nog 2de in de IC te Aartselaar. Ondertussen eindigde Stijn De Bock ook nog 2de in de IC te Nieuwkerken, wedstrijd die hij vorig jaar nog won.
Tenslotte was er nog de voorbije week met zware wedstrijden (GP Briek Schotte in Desselgem, Koolskamp, de “Primus Classic” Brakel-Haacht/Boortmeerbeek en “Rondom Leuven”).
We naderen stilaan het einde van het wielerseizoen met toch nog 10 wedstrijden in september en een 7-tal in oktober. Benieuwd of er nog enkele overwinningen kunnen genoteerd worden…

hdb