,

En toen kwam de (hitte)golf Cibel Cebon…

foto van Team Cibel Cebon - Continental Cycling.  foto van Team Cibel Cebon - Continental Cycling.

De eerste drukke koersmaand loopt op z’n einde, dus tijd om even de balans op te maken.
Het begon al onmiddellijk goed met op 2 juli zege nr. 12 voor het team met Timothy Stevens in de schaal Schoeters te Beveren (foto 1), waarmee hij eveneens voor zichzelf de nul van het bord veegde. Knap teamwork en ereplaatsen in de profkoers van Melle voor Michiel Dieleman en Dieter Bouvry die nipt geklopt werd in de sprint. Op 8 juli in de thuisstad Sint-Niklaas van ploegleider Gaspard Van Peteghem werd het een walk-over voor Cibel Cebon met plaatsen 1,2,3,4 en 5. Hoofdsponsor Achiel De Witte keek ernaar en moest er even van gaan zitten (foto 2)…
Op 16 juli begon de ploeg aan de Ronde van Luik, weliswaar zonder onze winnaar van vorig jaar Jimmy Janssens, maar vol goede verwachtingen. In de 1ste rit zette het team meteen de wedstrijd naar zijn hand met winst voor Cédric Raymackers en de 2de en 3de plaats voor Michiel Dieleman en Gianni Marchand. In de 2de en 3de rit verdedigde de ploeg met succes de posities in het klassement, maar deden we niet mee voor de overwinning. In de 4de rit veranderde de gele trui van schouders, maar niet van ploeg: Michiel Dieleman was mee met de ontsnapping die bij de aankomst voldoende voorsprong behield zodat hij de nieuwe leider werd. In deze rit kwam Dieter Bouvry in de spurt nog zeer dicht bij winnaar Anthony Debuy (AGO-Aqua Service). De streep lag 5 meter te vroeg… In de laatste rit, traditioneel in Seraing, leverde de ploeg alweer een voorbeeld van teamwork en zo werd Michiel Dieleman de nieuwe eindwinnaar (foto 3). Team Cibel Cebon wint daarmee voor het 3de jaar op rij de Ronde van Luik. Daarnaast eindigen Cédric en Gianni op plaatsen 3 en 4.  Ze beginnen ons daar te kennen. De teller staat ondertussen op 15 overwinningen! Benieuwd wat augustus zal brengen.
Ondertussen nog even reclame maken voor de Proximus Cycling Challenge Cibel-Cebon Fietsdodentocht in Bornem op 5 augustus. Klik op  http://www.sport.be/fietsdodentocht/2018/nl. voor meer info.

hdb