,

Nog eens 2 weken verder: 6 + 4 = 10…

Dennis wint Puivelde koerseJimmy wint 1ste rit Triptyque Ardennais 

Eindpodium Triptyque ArdennaisRobby wint in Laarne GP Etienne De Wilde

 

Bij de vorige post op 15 mei stond de teller op 6. Nu, amper 2 weken verder mochten we dit weekend nummer 10 noteren. Een overzicht van 2 succesvolle weken voor Team Cibel Cebon:

Het begon met Puivelde Koerse waar Dennis Coenen het haalde in een spurt met 3 en het goede teamwerk afmaakte, vóór Mathias De Witte (ex-Cibel).
In de Triptyque Ardennais won Jimmy Janssens meteen solo de 1ste rit. In de 2de en 3de rit werd zijn eerste plaats perfect verdedigd door het hele team en kon Jimmy meteen de eindoverwinning op zijn naam schrijven in deze zware rittenkoers  waarin hij Gianni Marchand als winnaar vorig jaar opvolgde. Gianni liet bewust deze wedstrijd links liggen om uitgerust aan de start van de Baloise Belgium Tour te kunnen staan. Lennert Teugels werd eindwinnaar van het “Rushes”-klassement.
In de Baloise Belgium Tour met rechtstreekse uitzendingen op Sporza reden onze renners zich zowat elke rit in de kijker: in de 1ste rit (Buggenhout) was Dieter Bouvry mee in de vroege vlucht. In de spurt werd Roy Jans na een hectische finale ingesloten en kon hij niet voluit doorspurten met een 11de plaats als resultaat. In de 2de rit naar Knokke-Heist was Jimmy Janssens tot zijn eigen verbazing mee in de vroege vlucht (wat niet echt de bedoeling was) en spurtte Roy naar een 6de plaats. In deze rit ook minder goed nieuws met valpartijen voor Dennis Coenen en Timothy Stevens. Deze laatste hield er een barstje in de pols aan over maar kon toch starten in de tijdrit in Bornem, waarin onze klassementsrenners Gianni en Jimmy de schade konden beperken in het vooruitzicht van de zware Ardennenrit in Wanze. Hierin was er een hoofdrol weggelegd voor Gianni die op een bepaald ogenblik op zo’n 30 km van de aankomst aan de leiding reed met Turgis (Cofidis). Een aanval van Jelle Vanendert (de latere winnaar) deed hem echter de das om en Gianni moest de leiders vooraan laten gaan. Hij eindigde 7de op een goeie minuut van de winnaar en loste daarmee de verwachtingen ruimschoots in.
In de laatste rit in Tongeren was het de beurt aan Timothy (ondanks de barst in zijn pols) om mee te zijn met de vroege vlucht. Het werd uiteindelijk een massasprint waarin Roy zich met een 3de plaats als eerste Belg naar het podium spurtte.
Eindbalans van deze Baloise Belgium Tour: Onze renners zijn uitstekend in beeld geweest tussen heel wat ploegen met veel meer (financiële) mogelijkheden. Daar bovenop een podiumplaats voor Roy en 6de plaats voor Gianni in het eindklassement. Je zou voor minder tevreden zijn…
Tot slot kwam daar op dezelfde dag de 10de overwinning bij voor Team Cibel Cebon met Robby Cobbaert die het haalde in de Grote Prijs Etienne De Wilde in Laarne, vorig jaar nog gewonnen door Stijn De Bock. Deze laatste heeft helaas een barst in het sleutelbeen opgelopen en is een paar weken buiten strijd. We wensen hem een spoedig herstel toe!
Opvallende vaststelling: De 10 overwinningen werden behaald door 6 verschillende renners. De kracht zit hem in het ganse team!

Op naar de volgende koersweken…

hdb