Officiële start van het nieuwe wielerseizoen met ploegvoorstelling Team Cibel Cebon.

cibel-cebon-2x

Op donderdag 5 januari vond in sporthal De Klavers in Belsele de druk bijgewoonde ploegvoorstelling plaats van de nieuwe Cibel-Cebon ploeg voor 2017. Vooraf was er een fotosessie voor de pers waarbij de nieuwe uitrusting voor het eerst getoond werd.

Nadien konden de genodigden samen met de talrijk aanwezige familieleden en supporters van onze renners genieten van de voorstelling. In een interview met ploegleider Gaspard Van Peteghem en hoofdsponsor Achiel De Witte werden de ambities van deze ploeg niet onder stoelen of banken geschoven. Samen met de 6 overgebleven renners van het team 2016 is de ploeg met 11 nieuwe renners versterkt in de breedte. Dhr. De Witte benadrukte dat nog steeds veel belang gehecht wordt, zoals in zijn eigen bedrijf, aan een goede samenwerking tussen de renners onderling en met de ploegleiding. Daar ligt volgens hem de sleutel tot succes. Dhr. Van Peteghem beaamde dit en verwacht van de renners een ongeëvenaarde werkijver en een gezonde dosis ambitie. Tijdens de winter is gezwoegd om alles in orde te brengen voor het team en hij hoopt dat dit zal resulteren in de voortzetting van de resultaten van de voorgaande jaren. En die waren niet min met vorig seizoen 47 overwinningen en een hoogtepunt in de Ronde Van Luik met 3 ritoverwinningen, het eindklassement en groene trui (Kevin De Jonghe), de 2de plaats (Gianni Marchand) én het ploegenklassement. De lat wordt met het uitbouw van het programma nog een trapje hoger gelegd. Ook het team van medewerkers werd uitgebreid met de bedoeling om de renners steeds in optimale omstandigheden te kunnen begeleiden op alle wedstrijden.

Daarna werden de renners in groepjes van 3 geïnterviewd door moderator Niko De Muyter en konden ze hun ambities voor 2017 tonen. Ook die lijken niet min…
We wensen het team alvast veel succes, nog een prima vervolg van de voorbereiding en een seizoen zonder al te veel tegenslagen!

hdb