,

Team Cibel Cebon op volle toeren!

gianni-wint-paris-mantes-0429 05-fleche-du-sud-eindpodium 05-fleche-du-sud-jimmy-4de-rit 05-fleche-du-sud-team

ay5v6904

Amper een 3-tal weken geleden blikten we al tevreden terug op het geslaagde voorjaar met tal van ereplaatsen en toch ook al 2 overwinningen. Toen achtte ploegleider Gaspard Van Peteghem de tijd gekomen om te oogsten. En of die er gekomen is: opnieuw heel wat ereplaatsen en daarbovenop 4 overwinningen zodat de teller vandaag op 6 staat.

Het begon met Gianni die Paris – Mantes en Yvelines (29/4) op zijn naam schreef. Daarna eindigden Jimmy 2de in de Flèche Ardennaise en Dennis 3de in de Trofee Maarten Wynants te Helchteren (6/5).
In de Luxemburgse rittenkoers Flèche-du-Sud (9-13/5) draaide een sterke Cibelploeg op volle toeren. In de 3de en 4de rit legde Gianni, die ook al in de 2de rit volop de kaart van de aanval had getrokken, de basis voor zijn eindoverwinning. Jimmy won de 4de rit en werd 3de in het eindklassement. In deze rit eindigde Gianni op de 3de plaats en pakte de leiderstrui die hij niet meer zou afgeven. Winst in het ploegenklassement bewijst dat de ganse ploeg een topprestatie heeft neergezet.
Dezelfde dag (13/5) schreef Belgisch kampioen EZC Stijn De Bock, die ook al een tijdje goed bezig was, de eerste overwinning op zijn naam in de profkoers in Verrebroek. Hij klopte Sep Vanmarcke, toch niet de eerste de beste, in de sprint van een  groep van 6 renners die overbleven uit de kopgroep van 18 renners.

Aanstaande woensdag staat “Puivelde Koers” op het programma en zal de ploeg goed vertegenwoordigd zijn. Mogen we opnieuw dromen van een overwinning? We kijken er alvast naar uit, net zoals naar de “Triptyque Ardennais” en volgende week de “Baloise Belgium Tour”…

hdb